Lokacija i prostor

Vodeću poziciju u području svoje temeljne djelatnosti, obrazovanja, “Grupa Centar” je stekla prvenstveno dobrim odabirom lokacija i prostornih uvjeta koje osiguravamo za svaku od institucija, tako je bilo i ovaj put. U samom središtu Kiseljaka u velebnoj ultramodernoj građevini, namjenski prilagođenoj za rad visokoškolske institucije s pripadajućim sadržajima koje nudi, parkirališnim prostorom i dr. utemeljili smo Sveučilište/Univerzitet “ITC-INTERLOGOS” u Kiseljaku na adresi ul. Josipa Bana Jelačića bb.

Pozicija našeg sveučilišta/univerziteta je idealna, jer se nalazi na 30 minuta vožnje od glavnog grada Sarajeva kao središta kulturnih, sportskih i poslovnih aktivnosti u BiH.


Pogledajte ITC-Interlogos Kiseljak na većoj karti.

Sam prostor, odnosno zgrada sveučilišta/univerziteta pored modernog vanjskog vizualnog identiteta ovoj visokoškolskoj instituciji daje dodatni vrijednost, s moderno opremljenim anfiteatrima, dvoranama, informatičkim kabinetima, prostorima za učenje i opuštanje, daje i privilegiju po sadržajima koje pruža studentima u vannastavnim aktivnostima, kao što su kafeterija, studentski restoran, banka, parkiralište, a sve to uz ljepotu mirnog okruženja u kojem studenti i nastavno osoblje provode svoje vrijeme i sl.

S ciljem zadovoljavanja pedagoških standarda i normativa za visokoškolske institucije osigurana je adekvatna površina prostora, prema normativima za izgradnju i opremanje prostora visokoškolskih ustanova, te svim zakonima, pravilnicima i tehničkim propisima u građenju i drugim područjima bitnim za rad i boravak u školskom prostoru.

Sama struktura prostora je predviđena za nastavni proces, te su osigurani sanitarni, zdravstveno-higijenski i drugi uvjeti, ali i drugi životni uvjeti u pogledu kubature, svjetlosti, temperature, funkcionalnosti, sigurnosti studenata, nastavnog osoblja i posjetitelja.